Multi-Gyn

Het uitgebreide gamma van Multi-Gyn biedt al sinds 1996 voor elk vaginaal ongemak een snelle en efficiënte oplossing. Verlos jezelf van ongemakken zoals vaginale jeuk, schimmelinfecties, irritatie, droogheid, onaangename geurtjes en overmatige afscheiding. Multi-Gyn werkt onmiddellijk en is gemakkelijk in gebruik. De Multi-Gyn producten zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en vrij van conserveermiddelen en alcohol. De producten kunnen in combinatie met medicatie gebruikt worden en tijdens zwangerschap en borstvoeding. De producten van Multi-Gyn ondersteunen een gezonde vaginale flora en een optimale intieme hygiëne.

Eén van de belangrijkste werkzame bestanddelen van Multi-Gyn is 2QR-complex. Dat is ontwikkeld in samenwerking met onderzoekers in het VU medisch centrum in Amsterdam. Zij ontdekten de eigenschappen van 2QR-complex polysacchariden om de binding van schadelijke bacteriën aan huid en slijmvliezen van de gastheer (o.a. de mens) tegen te gaan. Dit unieke 2QR-complex is geregistreerd in een wereldwijd patent.

Anti-hechtende werking

De polysacchariden in het 2QR-complex hebben de unieke eigenschap om zich te binden aan adhesine moleculen op het oppervlak van pathogene micro-organismen. Deze adhesines zijn essentieel voor hechting van micro-organismen aan receptor-moleculen aan cellen van de gastheer. Deze hechting is de eerste essentiële stap in het proces dat kan leiden tot infectie. De fase van hechting van pathogene micro-organismen leidt vaak tot ontstekingsreacties, wat zorgt voor klachten als gevoeligheid, roodheid, zwelling en irritatie/jeuk.

Door binding van de 2QR-complex polysacchariden aan de microbiële adhesines, wordt het vermogen van micro-organismen om zich te hechten aan epitheelcellen van de gastheer geblokkeerd. Dit maakt de pathogenen op een effectieve wijze onschadelijk en kan eventuele verergering tot infectie voorkomen. Door dit antihechtende werkingsmechanisme, ondersteunt het 2QR-complex het herstel van de natuurlijke, gezonde microflora en verhelpt het de ongemakken van ontstoken weefsel.

Blokkade voor schadelijke micro-organismen

Het moleculaire hechtingsmechanisme van het 2QR-complex op adhesines van het microbiële oppervlak is puur fysiek en niet farmaceutisch. Het 2QR-complex zorgt voor een blokkade van het hechtende vermogen van schadelijke micro-organismen. De werkingswijze van het 2QR-complex verschilt van die van antibiotica of antiseptica; door hechting aan microbiële adhesines fungeren de polysaccharide moleculen van het 2QR-complex als een lokaas, waardoor de adhesines niet binden aan receptoren van de gastheer. Het 2QR-complex is onschadelijk voor menselijke cellen en weefsels, en heeft geen chemische, metabolische of immunologische invloed op weefsels van de gastheer.